[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/30\/oldtimeri.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/30\/100x73\/oldtimeri.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/30\/oldtimeri.jpg","size":"173.65","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Reportaža

Pogledajte put kabrio oldtimera od Sarajeva do Neuma

Drugi Međunarodni oldtimer cabrio skup, nakon što se prije pet dana okupio je danas u Sarajevu, nastavio je svoj put ka Nemu, kao što je i planirano. 

Kao što smo već pisali, organizator ovog događaja je Enrico Sforza, ljubitelj oldtimer auta, koji je  zajedno sa oldtimer clubom „Rio“ iz Sarajeva, koji je imao za cilj da ovaj grad vidi nešto lijepo i da za to dobije samo osmjeh, koji je kako nam kaže njemu najvažniji.

Svoj put su krenuli sa sarajevske Baščaršije, simbola Grada Sarajeva. Nakon toga, put ih je doveo do restorana Kovačević u Jablanici. Zatim su iz Jablanice direktno otišli za Neum, bosanskohercegovački biser na plavom Jadranu. 

U Neumu su prenoćili, gdje je bilo i druženje u Hoteli "Vapore", i sve to uz zalazak sunca i miris mora.

Za kraj putovanja dobro očuvanih staraca, posjetili su i  pećinu "Vjetrenicia" koja se nalazi na domak sela Ravno, a koja je poznata kao stanište čovječije ribice, endemske vrste, koja je još jedna u nizu specifičnih karakteristika Bosne i Hercegovine. 

U videu možete pogledati kako je izgledalo putovanje, kao i što možete čuti utiske ljudi koji su učestvovali u samoj organizaciji događaja koji će svakako, unaprijediti turizam u BiH:

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!