[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/21\/nasa.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/21\/100x73\/nasa.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/21\/nasa.jpg","size":"133.79","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

POGLEDAJTE dokle seže NASA-ina vizija svemirskih istraživanja

Ako je suditi po NASA-inom najnovijem videu, budućnost svemirskih istraživanja itekako će se baviti turizmom, a NASA-in Centar za svemirske letove Goddard u tom je videu podijelio sa svijetom njihovu viziju mogućeg budućeg svemirskog turizma, a izgleda zaista fascinantno.

Video nosi naziv "Vizije budućnosti" (Visions of the Future) te prikazuje egzotične destinacije, ali ne samo u Sunčevom sistemu, već i izvan njega. Jedina je  šteta što ne postoji i buking agencija za putovanje na egzoplanete, ali i to će se u jednom trenutku pojaviti.

- Jednako važan poput raketa i satelita je i sam istraživač te inspiracija da se krene na takav put - ističu u Goddardu.

Ono što je najbolje, riječ je o stvarnim destinacijama, a NASA je inspiraciju za video dobila iz vlastitih postera koje su naručili kako bi istaknuli svemirske destinacije unutar i izvan Sunčeva sistema, prenosi Cnet. 

Pogledajte video "budućnosti": 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!