[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/24\/xys.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/24\/100x73\/xys.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/24\/xys.jpg","size":"81.12","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Poginuo slovenački snouborder Grilc

Kako prenosi austrijska novinska agencija APA, Gric je u Zeldenu snimao promotivni video za to skijalište, a tokom jednog spusta pao je u dubok snijeg i udario u stenu prekrivenu snijegom.

Uprkos reanimaciji koju je smjesta dobio, snouborder je izgubio život.

Grilc je bio najpopularniji slovenački fristajl snouborder, pobejdnik brojnih takmičenja i jedan od pionira snimanja sportskih filmova. U poslednjih deset godina bio je okrenut društvenim mrežama i uradio je mnogo na popularizaciji ovog sporta.

„Ne postoji starosna granica u vašem životu, vi odlučujete kada ćete se predati. Nikada neću prestati sa snoubordingom“, izjavio je 2017. godine Marko Grilc, koji je u 2020. godini dobio nagradu za najbolje urpavljanje društvenim mrežama.

Grilc je bio porodičan čovek – imao je sina Maksa, ćerku Emu, a njegova supruga Nina bila je trudna, prenosi Sportal.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!