[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/13\/banja-luka.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/13\/100x73\/banja-luka.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/13\/banja-luka.jpg","size":"332.29","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

Podrška za 27 turističkih dešavanja u Banjoj Luci

Gradska uprava Banje Luke će, u nastojanju da se obogati sadržaj za posjetioce grada na Vrbasu, u narednoj godini finansijski podržati 27 različitih dešavanja, koja su uvrštena u kalendar turističkih manifestacija.

Sve manifestacije su odabrane putem nedavno provedenog javnog poziva, na koji su se mogla prijaviti udruženja građana, pravna subjekti, odnosno organizatori turističkih manifestacija.

Iz Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku su pojasnili da je ukupno 77.500 KM direktna novčana podrška Grada odabranim manifestacijama, s tim da su za tri manifestacije koje su uvrštene u kalendar, sredstva obezbijeđena putem Turističke organizacije grada.

Podrška će biti, kako su naveli, pružena i ustupanjem prostora Grada potrebnog za održavanje pojedinih manifestacija.

Tvrde da se planirane manifestacije odnose na niz zanimljivih sadržaja i festivala, koji mogu privući turiste, pa je tako svoje mjesto i u kalendaru za 2020. godinu našao festival posvećen banjalučkom ćevapu, koji svake godine obara rekorde posjećenosti.

Tu su i festivali vina, piva, čokolade, penjački festival „Dril end čil“, festival viteštva, moto fest, Banjalučki oktobar fest.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!