[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/23\/nakon-dodjele-nagrada-se-uzivalo-podravkinim-specijalitetima.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/23\/100x73\/nakon-dodjele-nagrada-se-uzivalo-podravkinim-specijalitetima.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/23\/nakon-dodjele-nagrada-se-uzivalo-podravkinim-specijalitetima.jpg","size":"520.15","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Podravka i SFF organizirali prijem u čast pobjednika festivala

Sarajevo Film Festival i Podravka, pokrovitelj nagrade Srce Sarajeva za najbolji kratki film, organizirali su sinoć prijem u čast pobjednika ovogodišnjeg 25. izdanja tog festivala.

Nagradu za kratki film ove godine osvojio je film "Posljednja slika o ocu" urađen u koprodukciji Hrvatske, Srbije i Grčke, pod režiserskom palicom Stefana Đorđevića. Bio je to jedan od 14 koji su se takmičili u ovoj kategoriji.

SFF i Podravka imaju dugogodišnju saradnju zbog čega su direktori SFF-a i Podravke Mirsad Purivatra i Milan Šarlija izrazili zadovoljstvo najavljujući nove poslovne izazove, a ujedno su i čestitali pobjednicima u svim kategorijama Festivala.

Šarlija je napomenuo da je ova kompanija opredijeljena da podupire manifestacije od iznimnoga značaja, kakva je SFF s kojim proslavljaju jubilej od četvrt stoljeća koliko bilježe trijumf kulture i umjetnosti.

Podravkina saradnja s Festivalom u prethodnim godinama se ogledala u podršci SFF-u kroz "Sarajevo grad filma" - fondu za podršku realizaciji kratkih i dugometražnih igranih mikrobudžetskih filmova.

Ove godine posebna pažnja posvećena je dječijem programu Festivala na kojem je medvjedić Lino uveselio dvije projekcije za najmlađe štovatelje sedme umjetnosti, saopćeno je iz ove kompanije.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!