[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/04\/pravdas.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/04\/100x73\/pravdas.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/04\/pravdas.jpg","size":"60.45","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Podignuta optužnica za neovlašten promet akciznih proizvoda

Tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine  podigao je optužnicu protiv Blagoje Šukovića, rođenog 1995. godine u Trebinju, državljanina BiH.

Optuženi se, prema navodima optužnice, tereti da je nezakonito pribavio i pokušao staviti u promet veću količinu akcizne robe-cigareta,  koje nisu bile obilježene kontrolnim i poreskim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine.

Prema navodima optužnice, optuženi je 13.  augusta prošle godine navedene cigarete prevozio u putničkom motornom vozilu sa ciljem daljnje prodaje na području BiH, te je u namjeri da izbjegne redovnu kontrolu,  dao se u bijeg u čemu su ga spriječili policijski službenici MUP-a HNK koji su ga sustigli.

Prilikom pretresa vozila ponađeno je i privremeno oduzeto ukupno 4.380 kutija cigareta, različitih vrsta i marki, čija je ukupna vrijednost 24.684 KM.

Optuženi se tereti da je počinio krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda iz člana 210a. Krivičnog zakona BiH, u vezi sa članom 26. istog Zakona.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!