[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/11\/sud-bih-5678j.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/11\/100x73\/sud-bih-5678j.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/11\/sud-bih-5678j.jpg","size":"110.60","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

PO NALOGU TUŽILAŠTVA BiH PRIPADNICI MUP-a RS LIŠILI SLOBODE DVA LICA OSUMNJIČENA ZA ORGANIZOVANI KRIMINAL

Lišene su slobode dvije osumnjičene osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile više krivičnih djela, a među osumnjičenim je i policijski službenik MUP-a RS.

Postupajući po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, izvršili su pretrese na području Banja Luke i lišili slobode Nedeljka Luburu (1975) i Bojana Roguljića (1981).

Osobe koje su lišene slobode pod istragom su, te su osumnjičene da su počinile krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje lica, a službeno lice koristeći svoj službeni položaj pomagalo osumnjičenom nakon izvršenog krivičnog djela,  zloupotrebom položaja ili ovlaštenja.

U ovom predmetu ostvarena je značajna međunarodna saradnja sa EUROPOL-om.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičene i donijeti oduku o daljim aktivnostima.

Tužilaštvo BiH će u narednom periodu zajedno sa policijskim partnerskim institucijama staviti fokus na intezivno procesuiranje koruptivnih djela visoke korupcije u kojima se vrši zloupotreba policijskih kapaciteta i institucija BiH, za izvršenje krivičnih djela i sticanje nezakonite imovinske koristi.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!