[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/28\/xp.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/28\/100x73\/xp.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/28\/xp.jpg","size":"66.61","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Pareho o Vinisijusu: I mene su nazivali pijanicom, pa se nisam raspravljao sa ljudima na tribinama

Vjerovatno nije jedini koji se bori protiv rasizma u svijetu fudbala, ali njegov slučaj uvijek je u centru pažnje...

Fudbaler Real Madrida Vinisijus žunior često je na terenima širom Španije doživljavao uvrede, praktično uvijek zbog toga i ulazio u rasprave sa navijačima, gestikulirao prema njima, a nedavno se pred meč Španije i Brazila rasplakao na pres konferenciji kada je bilo govora o njegovoj borbi.

Iskusni vezista Viljareala Dani Pareho smatra da bi brazilski fudbaler morao da bude iznad svega...

"Vinisijus je spektatularan igrač, nevjerovatnih mogućnosti i mislim da najviše treba da se posveti igri", rekao je Pareho, a prenosi Marka.

Naglašava da će navijači protivnika uvijek ići protiv igrača drugog tima.

"Kada igrate za Real uvijek je posebna atmosfera, ljudi će uvijek pokušavati da vas 'bocnu' na neki način... Godinama igram na raznim terenima, zvali su me i pijanicom ili bilo kako drugačije, ali se nisam raspravljao sa ljudima, niti sam gestikulirao prema njima. To je nepotrebno", istakao je fudbaler Viljareala.

Smatra da način ponašanja Vinisijusa nije ispravan...

"Fudbaler mora da bude iznad ovih situacija, a u određenom dijelu ponašanja Vinisijus pravi greške", zaključio je Pareho.

"Slučaj Vinisijus" nastao je u proljeće 2023. godine, kada su igrača Reala na "Mestaji" ružnim povicima vrijeđali navijači Valensije, na šta je Vinisijus reagovao raznim gestikulacijama prema njima.

Nedavno je opet gostovao na istom stadionu, ovog puta nije bilo vrijeđanja, ali je Brazilac iskoristio priliku da gol proslavi stisnutom pesnicom ka navijačima Valensije.

Nakon dešavanja sa "Mestaje" navijači mnogih ostalih timova širom Španije na sličan način pokušavali su da ga isprovociraju, pa je Vinisijus prijavio uvrede na mečevima sa Atletiko Madridom, Seviljom, Barselonom...

izvor:Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!