[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/11\/lenovo-naocale.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/11\/100x73\/lenovo-naocale.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/11\/lenovo-naocale.png","size":"561.18","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Pametne naočale koje bi u potpunosti mogle promijeniti način na koji koristimo kompjutere

Inžinjeri iz Lenova, razmišljali su o načinima na koje mogu pomoću poslovnim ljudima koji često putuju i tako im omogućiti novo iskustvo korištenja računara tokom putovanja. Jedna od njihovih ideja bila je i stvoriti virtualni prostor za koji neće biti nikakvih ograničenja prilikom korištenja, no tokom posljednje godine, prioriteti su se malo promijenili. 

Lenovo se, uprkos pandemiji prilagodilo situaciji i svoj projekt virtualnog radnog mjesto, umjesto putnicima prilagodilo zaposlenim ljudima koji rade od kuće, a ne mogu, kako je a medije kazao jedan od menadžera Lenova, Mike Lohse, u kuhinji povezati dva ili tri monitora. Rezultat takvih napora i razmišjnaja jedu naočale ThinReality A3, koje mogu prikaz sa ekrana monitora prenijeti na virutalni prostor. 

Ukoliko je u virtualno prostoru prikazana neka virutalna tabela u Excelu, ona se može nadopunjavati i uređivati na isti način kao štoi bi se to radilo na kompjuteru, pri čemu je, naravno, potrebno imati miš i tastaturu. Naočale su opremljeje sa mikrofonom i zvučnikom, kako bi se putem njih upravljalo digitalnim asistenima, odnosno komuniciralo sa kolegama, te imaju i kameru, prenosi Fortune. 

U vido prilogu ispod možete vidjeti o čemu se radi: 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!