[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/15\/pahuljica.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/15\/100x73\/pahuljica.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/15\/pahuljica.png","size":"884.29","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Pahuljice kakve još niste vidjeli

Jedan profesionalni fotograf je uspio snimiti proces otapanja snježnje pahuljice, no onda je napravio vidio tak oda je snimku pustio unazad, a rezultat zaista oduševljava. 

Video je objavio fotograf Jan na svom youtube kanalu Another Perspective, a za snimanje je koristio visoko detaljne makro fotografije, koje mogu vrlo sitan predmet učiniti mnogo većim nego što to on zaista jeste. 

Kameru koju je koristio za snimanje video jeste Sony a63000 te Sony a7R IV kao glavnu kameru.

Video prikazuje pet snježnih pahuljica, odnosno proces njihovog topljenja pušten unazad pa izgleda kao da se pahuljica "rađa" iz kapi vode.

Vide pogledajte ispod: 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!