[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/24\/korona10.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/24\/100x73\/korona10.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/24\/korona10.jpg","size":"55.77","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Ljepota i zdravlje

Ovaj GIF objašnjava važnost izolacije, pogledajte

Ovaj GIF objašnjava kako ostajanjem kući, odnosno izoliranjem od drugih ljudi, a posebno izbjegavanjem druženja, izbjegavamo širenje zaraze. 

U njemu su prikazane dvije varijante. 

Jedna je sve veće grananje zaraženih uslijed socijalnih kontakata koji se ostvaraju, a druga je prekidanje lanca zaraženih zbog odgovornih odluka koje ljudi donose. 

Među odlukama koje mogu promijeniti krivulju su odluka da se ostane raditi kod kuće, odluka da se ne putuje, odluka da se ne ode na roštilj, odluka da se ostane kod kuće. 

Pogledajte:

 

 

(Index.hr)

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!