[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/23\/med-sestra.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/23\/100x73\/med-sestra.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/23\/med-sestra.jpg","size":"34.26","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Ljepota i zdravlje

"Molimo vas, ostanite kući": Dobro pogledajte lica ovih doktorica i medicinskih sestara

Foto: Twitter

Kako bi osvijestile javnost o važnosti samoizolacije, doktorice i medicinske sestre iz Londona podijelile su na društvenim mrežama selfije na kojima su jasno vidljivi crveni i ljubičasti tragovi od nošenja maski. S obzirom na to kako je situacija u Velikoj Britaniji svakim danom sve gora, zdravstveni djelatnici rade i duple smjene da bi pomogli svima kojima je pomoć potrebna. 

Doktorica Natalie Silvey prva je podijelila svoju fotografiju

"Ovo je lice osobe koja je upravo provela devet sati noseći zaštitno odijelo te premještajući pacijente zaražene koronavirusom po cijelom Londonu. Osjećam se slomljeno, a ovo je tek početak. Zaista preklinjem sve ljude da poštuju socijalnu distancu i samoizolaciju. Danas sam vidjela što COVID-19 radi i samo želim da nas ljudi slušaju i ostanu doma. Ovo je zaista izmamilo najbolje iz nas, stoga neka ovo izmami najbolje i iz vas i počnite nas slušati."

Natalie Silvey@silv24

This is the face of someone who just spent 9 hours in personal protective equipment moving critically ill Covid19 patients around London.

I feel broken - and we are only at the start. I am begging people, please please do social distancing and self isolation

Prikaži sliku na Twitteru443 tis.Informacije o Twitter oglasima i zaštiti privatnosti

 


Njenu poruku podržalo je i ostalo bolničko osoblje te su podijelili svoje fotografije ozljeda i modrica. 

"Mi smo ti koji su na prvoj liniji obrane. Ostanite u izolaciji  i pomozite nam", zajednička je poruka medicinskih djelatnika iz cijelog svijeta. 

 

 

 

 

(Index.hr)

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!