[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/30\/xx.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/30\/100x73\/xx.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/30\/xx.jpg","size":"64.14","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Oreol spasao Francuza: Grožan se oporavlja

Roman Grožan, koji je na nedjeljnom Gran priju Forumule 1 u Bahreinu doživio težak udes, oporavlja se dobro.

Vozač Hasa je već u prvom krugu izgubio kontrolu i velikom brzinom zakucao se u zaštitnu ogradu - bolid je bio u plamenu, ali je Francuz uspio da se izvuče iz vatre.

Takođe, njegov život je spasao tzv. oreol, ili štit - konstrukcija od karbonskih vlakana, koja je instalirana prije tri godine, uz veliko negodovanje vozača. 

Oreol je u obliku viljuškaste kosti a smješten je ispred vozača oko kokpita, tačno ispred njihovih očiju, kako bi se smanjila mogućnost poveda na trkama.

Da nije bilo oreola, pitanje je da li bi Grožan bio živ...

“Zdravo svima, samo želim da kažem da sam dobro. Hvala vam na porukama. Prije nekoliko godina nisam bio pristalica oreola, sada vjerujem da je to sjajna stvar i bez toga ne bih bio ovdje i ne bih mogao da pričam sa vama. Hvala svima, nadam se da ću uskoro moći i da vam pišem kako bih vam rekao šta se dešava”, poručio je vozač Hasa.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!