[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/opca-bolnica-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/100x73\/opca-bolnica-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/opca-bolnica-2.jpg","size":"87.95","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Opća bolnica strogo se pridržava protokola propisanih za novonastalu situaciju

Direktor Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" Zlatko Kravić obišao je prostor na ulazu u tu bolnicu, u kojem se vrši trijaža pacijenata te izrazio zadovoljstvo urađenim.

Podsjeća da su za medicinske timove nabavljena zaštitna odjela, precizno određen put pacijenta, kao i kretanje svih uposlenika, a da su higijenske i druge mjere podignute na najviši nivo da bi se izbjeglo eventualno unošenje virusa u tu bolnicu.

- Svi pacijenti s nepovoljnom epidemiološkom slikom upućuju se u ambulantu za febrilna stanja, gdje im se radi test na COVID-19. Medicinsko i drugo osoblje strogo se pridržava svih propisanih protokola za novonastalu situaciju - navode iz Opće bolnice.

Početkom nepovoljne epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, u Općoj bolnici 'Prim.dr. Abdulah Nakaš' uspostavljen je novi režim prijema pacijenata u tu zdravstvenu ustanovu.

Trijaža pacijenata vrši se u kontejnerima, koji su postavljeni na ulazu u tu bolnicu. Svim pacijentima se mjeri tjelesna temperatura i uzima epidemiološki upitnik, nakon toga ljekar procjenjuje nastavak zdravstvenog tretmana.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!