[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/image1-2_1.jpeg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/100x73\/image1-2_1.jpeg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/image1-2_1.jpeg","size":"110.08","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / BiH

Svečana prisega mladih policajaca u HBŽ-u

Svečanom prisegom u krugu policijskih postaja na području Hercegbosanske županije (HBŽ) u srijedu je započeo probni rad za 47 kadeta.

 Nakon prisege uručena su rješenja o prijemu u radni odnos i postavljenju, rješenje o dodjeli početnog čina (policajac), primjerak Etičkog kodeksa, diplome o završenoj Policijskoj akademiji, kao i oružje i streljivo.

 Probni rad obuhvaća uvođenje u posao i traje 12 mjeseci, a za vrijeme trajanja probnog rada policijski službenici obavljat će redovite policijske dužnosti i odgovornosti. 

 Prisegu je danas također dalo pet državnih službenika, a zbog opasnosti od koronavirusa i poštivanja svih mjera zabrane i opreza, polaganje prisege, unatoč lošim vremenskim uvjetima, upriličeno je u krugu policijskih postaja.

 Uz prigodno obraćanje ministra MUP-a HBŽ-a Darinka Mihaljevića i ravnatelja policije Ilije Jakića, naglašeno je da se radi o jednoj od boljih generacija koje će savjesno, odgovorno i profesionalno izvršavati službene zapovijedi, čuvati službene tajne i poštivati prava čovjeka te čuvati živote, osobnu sigurnost i imovinu građana.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!