[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/18\/arapovic-omerbegovic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/18\/100x73\/arapovic-omerbegovic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/18\/arapovic-omerbegovic.jpg","size":"503.89","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Omerbegović Arapović: Paljenje automobila me neće pokolebati

- Potpredsjednica Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH i kandidatkinja te stranke za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine Adisa Omerbegović Arapović izjavila je danas u Sarajevu da je jutrošnji incident, u kojem joj je na parkingu zapaljen automobil, neće pokolebati ni zastrašiti.

- Ovaj čin terorizma prvo gladam kao napad na jednu majku, ženu, intelektualku i političarku, a onda kao napad na sve građane i sve kandidate - poručila je Arapović.

Dodala je da je to napad na sve koji ne misle kao oni koji su to uradili i koji iz jednog centra moći prave "slučajeve poput Gavrankapetanovića, Vlaisavljevića i Latića".

- Budući da se ja i moj muž dugo godina borimo riječima i drugačijim mišljenjima, mogu samo posumnjati da smo sada u ovoj izbornoj trci bili meta samo zato što smo prijetnje nekome ko po svaku cijenu želi da ostane na vlasti - istakla je Arapović.

Navela je da prethodno nije primila nikakve prijetnje, te je pozvala međunarodne institucije da učine sve kako bi predstojeći izbori bili održani bez akata terorizma i zastrašivanja.

Adisin suprug, Adis Arapović, koji je šef izbornog štaba SBB-a, rekao je da je paljenje automobila trebala biti poruka kandidatima SBB-a da odustanu od svoje borbe, ali da ta borba neće stati.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!