[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/18\/izaslanstvo-ms-u-kini1jpg.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/18\/100x73\/izaslanstvo-ms-u-kini1jpg.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/18\/izaslanstvo-ms-u-kini1jpg.jpg","size":"361.18","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Izaslanstvo BiH na sigurnosnom forumu u Kini

 Izaslanstvo Ministarstva sigurnosti BiH sudjelovalo je na četvrtom međunarodnom sigurnosnom forumu koji je održan u kineskom gradu Lianyungang.

Forum je organiziralo Ministarstvo javne sigurnosti Narodne Republike Kine, a sudjelovali su predstavnici 31 države i pet međunarodnih organizacija. U izaslanstvu Ministarstva sigurnosti BiH bili su ravnatelj Agencije za policijsku potporu Husein Nanić, zamjenik ravnatelja Agencije za policijsku potporu Miše Ćavar i šefica Odsjeka za međunarodnu suradnju Ankica Tomić. 

Skup je posvećen jačanju suradnje između agencija za provedbu zakona i sigurnosnih službi s ciljem osnaživanja njihovih kapaciteta u budućnosti, kako bi se uspiješnije prevenirali i suzbijali svi oblici kriminala na globalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini. Poseban naglasak je dat osmišljavanju i realizaciji zajedničkih sigurnosnih projekata, te poboljšanje suradnje u svrhu učinkovitije razmjene informacija u okviru postojećih mehanizama za razmjenu informacija.

 Na Forumu se diskutiralo i o uspostavljanje eventualnih novih mehanizama koji bi omogućili brže i učinkovitije zajedničko djelovanje agencija za provedbu zakona u kontekstu borbe protiv suvremenih sigurnosnih prijetnji i izazova globalnog karaktera, poput terorizma, transnacionalnog organiziranog kriminala, kibernetičkog kriminala (cyber crime), ilegalnih migracija, pranja novca,  itd.

Forum je obuhvatio plenarna obraćanja, okrugle stolove, kao i prezentacije vježbi i izložbe policijske opreme. Na tim  aktivnostima je sudjelovalo izaslanstvo Ministarstva sigurnosti, te održalo izlaganje o temi važnosti učinkovite razmjene informacija kao ključnog preduvjeta za zajedničko djelovanje na prevenciji, otkrivanju i procesuiranju različitih oblika kriminala.

Članovi izaslanstva BiH su ostvarili i bilateralne kontakte sa sudionicima Foruma iz različitih država i međunarodnih organizacije, uključujući i domaćine Foruma, tj. Ministarstvo javne sigurnosti Kine s kojima su razgovarali o budućim modalitetima međusobne suradnje, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!