[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/18\/arapovic-automobil.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/18\/100x73\/arapovic-automobil.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/18\/arapovic-automobil.jpg","size":"384.86","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Jutros zapaljen automobil potpredsjednice SBB-a Adise Arapović

Jutros je na Dobrinji, općina Novi Grad, zapaljen automobil Volvo XC 60 potpredsjenice SBB-a i kandidata ove stranke za državni parlament, saopšteno je iz ove stranke. Prema njihovim  informacijama, auto je zapaljen oko 04,20 minuta, a vatrogascima je bilo potrebno skoro sat vremena da zaustave požar, u kojem je automobil praktično potpuno uništen.

Iz MUP-a KS  je za portal Klix.ba  potvrđeno da se  paljevina automobila  desila u Gandijevoj ulici u 4:25 sati.

"Odmah nakon dojave na mjesto događaja izašli su pripadnici Vatrogasne službe te su ugasili požar. Nakon obavljenog uviđaja utvrđeno je da je do požara došlo korištenjem lako zapaljive tekućine te otvorenog plamena NN osobe", rečeno  je u Službi za odnose s javnošću MUP-a KS. O svemu je, kazali su za Klix, obaviješten dežurni kantonalni tužilac koji je je naložio niz mjera radi otkrivanja počinilaca ovog djela.

Obzirom da ovaj automobil koriste bračni par Arapović, a Adis Arapović je istovremeno i šef Izbornog štaba SBB-a, u ovoj stranci smatraju da se radi o aktu teškog političkog zastrašivanja.

Nakon stavljanja eksploziva pod automobil predsjednika A-SDA, premlaćivanja novinara  Latića i više drugih teških incidenata, SBB poziva međunarodne institucije da se uključe i pomognu da se izbori održe bez atmosfere straha, teških fizičkih ataka, terorističkih poruka koje dolaze od jednog centra koji nije teško otkriti ako pravna država profesionalno radi svoj posao.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!