[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/24\/l-216dd76eadb938dd1eb907cba0dc6c76.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/24\/100x73\/l-216dd76eadb938dd1eb907cba0dc6c76.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/24\/l-216dd76eadb938dd1eb907cba0dc6c76.jpg","size":"78.46","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / BiH

Obnova saobraćajne infrastrukture u Starom Gradu u vrijednosti 15,5 miliona KM

Načelnik Općine Stari Grad Irfan Čengić najavio je početak novih radova na saobraćajnoj infrastrukturi u Starom Gradu u vrijednosti od oko 15,5 miliona KM, te naglasio da se realizuju uz veliku podršku ministra saobraćaja Kantona Sarajevo Adnana Štete, saopćeno je iz Odsjek za odnose s javnošću, protokolarne poslove i međunarodnu saradnju Općine Stari Grad.

- Ove sezone već su završeni radovi na pet ulica na području općine: Za beglukom-Plato Širokača, Niže banje, Dženetića čikma, Tale Ličanina i dio magistralne ceste M5 (Put Mladih Muslimana), a potpisan je ugovor sa izvođačima radova za 6 LOT-ova koje zajednički realizuju Općina Stari Grad i Direkcija za ceste Kantona Sarajevo. Radi se o sanacijama ulica Bistrik basamaci, Pod Hridom, Paje sokak, Grlica, Hadžijska ravan i Nevjestina - istakao je načelnik Čengić.

Ministar Šteta nedavno je najavio početak radova na glavnoj saobraćajnici uz tramvajske šine, čime je obuhvaćena i obnova centralnog dijela saobraćajnice i trotoara i na području Starog Grada. Projekat koji će uljepšati naš grad i poboljšati saobraćajnu infrastrukturu se realizuje putem Ministarstva saobraćaja, tj. putem Direkcije za ceste Kantona Sarajevo. 

U toku je i izbor izvođača radova za ulicu Bistrik od Trga Austrije do Tranzita. Radi se sanacionim radovima na saobraćajnici i pješačkim stazama na dionici od Ambasade Japana u BiH do spoja sa saobraćajnicom Put Mladih muslimana, koja se spaja na nedavno saniranu magistralnu cestu M5.

Također, Općina Stari Grad provela je proceduru nabavke i uskoro slijedi potpis Okvirnog Sporazuma za radove na cesti za Barice-Čavljak, koja će se izvoditi fazno, a ista će biti obnovljena i proširena.

Načelnik Čengić je također neveo da je potpisan i i trogodišnji Okvirni sporazum za ljetno održavanje ulica. Tako da će i  ove godine biti sanirano na  desetine ulica u skladu sa godišnjim planom, navodi se u saopćenju.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!