[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/12\/110918-liganacija9.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/12\/100x73\/110918-liganacija9.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/12\/110918-liganacija9.jpg","size":"496.46","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Nogometaši BiH golom Džeke pobijedili Austriju

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je drugu pobjedu u Ligi nacija.

Nakon trijumfa u Belfastu nad selekcijom Sjeverne Irske, izabranici selektora Roberta Prosinečkog sinoć su u Zenici pobijedili Austriju s 1:0. Strijelac jedinog gola bio je Edin Džeko u 78. minuti.

Susret je protekao u borbenoj igri oba tima, bez mnogo prilika. Austrijanci su u prvih petnaestak minuta bili nešto opasniji, ali je odbrana bh. tima bila na visini zadatka. Sredinom poluvremena BiH je preuzela inicijativu, a najbolju priliku imala je u 40. minuti kada Džeko nije uspio da zahvati loptu nakon centaršuta Duljevića i sa par metara zatrese mrežu.

U drugom poluvremenu nastavila se "rovovska" borba na sredini terena za svaku loptu. Obje ekipe su napravile veliki broj grešaka koje nisu protivnički napadači znali iskoristiti, a na gol se čekalo do 78. minute. Sarić je dobro uposlio Džeku, a kapiten bh. reprezentacije pored svog čuvara šutira sa desetak metara u suprotni ugao i dovodi BiH u vodstvo.

Nakon primljenog gola Austrijanci su svim snagama krenuli po izjednačenje, ali je bedem ispred gola BiH dobro funkcionirao.

U finišu je reprezentacija BiH mogla udvostručiti prednost, no šut Krunića izblokirao Lazaro na gol-liniji.

Nakon dvije utakmice u Ligi navija BiH je vodeća u grupi 3 sa šest bodova, dok su Austrija i Sjeverna Irska bez bodova.

Austrija će 12. oktobra dočekati selekciju Sjeverne Irske, dok BiH naredni meč igra 15. oktobra kada Irce dočekuje na Grbavici.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!