[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/18\/njemacka-policija-pretresi.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/18\/100x73\/njemacka-policija-pretresi.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/18\/njemacka-policija-pretresi.jpg","size":"404.16","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Njemačka policija u akciji protiv bandi koje krijumčare žene radi prostitucije

Savezna policija u srijedu od ranog jutra vrši pretrese u stanovima i bordelima diljem Njemačke a akcija je uperena protiv bandi koje su iz inozemstva krijumčarile osobe i zatim ih prisiljavale na prostituciju.

Policija je dosad privela preko 100 osoba a govori se o najvećoj akciji protiv organiziranog kriminala u povijesti njemačke Savezne policije.

"Stotine žena i muškaraca bile su izložene beskrajnoj pohlepi krijumčara ljudi", komentirao je njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer akciju Savezne policije u kojoj su sudjelovali i pripadnici specijalne postrojbe GSG9, prenose njemački mediji.

Ukupno u akciji sudjeluje više od 1.500 policajaca. Glavni osumnjičeni su jedna 59-godišnja Tajlanđanka i njezin 62-godišnji njemački suprug. Njima se, kako je saopćilo tužiteljstvo u Frankfurtu koje je koordiniralo akciju, na teret stavlja da su iz Tajlanda u Njemačku s lažnim vizama dovodili žene i transrodne osobe te ih prisiljavali na prostituciju.

Podijelite ovaj članak!