[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/25\/nisam-trazila-kljucna.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/25\/100x73\/nisam-trazila-kljucna.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/25\/nisam-trazila-kljucna.jpg","size":"85.19","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Glas javnosti

"Nisam tražila": Nakon što je Milena Radulović progovorila o seksualnom nasilju, povezale se žene iz cijelog regiona

Glumica Milena Radulović, sa još nekoliko djevojaka, prijavila je policiji vlasnika beogradske škole glume Miroslav Mika Aleksić zbog seksualnog uznemiravanja, objavio je dnevni list Blic 16. januara.

Kako se navodi u izjavi glumice, to se dešavalo prije devet godina, dok je pohađala školu, a uznemiravanje se ponavljalo.

Radulović je navela i da o detaljima zlostavljanja ne želi da priča za medije i da je sve već rekla policiji.

Samo dan nakon ove informacije reagovala je javnost- pokrenuta je stranica Nisam tražila, koja je za kratko vrijeme prikupila na stotine anonimnih, mučnih svjedočanstava žrtava seksualnog zlostavljanja iz cijele regije. 

Pandorina kutija je otvorena.

Glas javnosti se itekako čuje!

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!