[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/12\/enisa-trumic-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/12\/100x73\/enisa-trumic-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/12\/enisa-trumic-1.jpg","size":"54.86","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Glas javnosti

ANKETA/Nakon što je profesorica studente nazvala kerovima, zanima nas: Jeste li zadovoljni online nastavom

Uprava Farmaceutskog fakulteta Univerziteta Sarajevo obratila se danas javnosti poručivši da su donijeli odluku o raskidu ugovora sa  doc.dr. Edisom Trumić zbog njenog neprimjerenog ponašanja prilikom odvijanja nastave za studente ovog fakulteta.  Javili su da se nisu mogli oglašavati ranije o ovom slučaju dok nisu utvrdili činjenice i okolnosti pod kojima on desio. 

Naime, studenti završne godine Farmaceutskog fakulteta su ranije tvrdili da je profesorica Trumić, govoreći o njima, iskoristila, nimalo primjereni izraz . Kažu da je to uradila u pauzi predavanja, zaboravivši ugasiti mikrofon. Dodaju da je cijeli snimak predavanja, uključujući i sporni dio nastao na pauzi, snimljen na Google meet platformi.

"Tokom prve pauze docentica se udaljila od svog računara na kojem nije isključila mikrofon te u komunikaciji sa gospodinom koji se nalazio u istoj prostoriji nazvala nas studente 'kerovima' a dotični gospodin joj je rekao da nas 'zapi*a i ko nas je*e' te da je ona glavna. Razgovoru su svjedočili svi studenti nakon čega smo napustili predavanje obzirom da smo doživjeli neopisivo poniženje. Smatramo da ovakve riječi i ponašanje ne priliče univerzitetskom profesoru te je nanešena nesnosiva posljedica našem fakultetu i Univerzitetu", kazali su između ostalog u saopćenju studenti pomenutog fakulteta.

Profesorica tvrdi da je isključila mikrofon, te da ne zna kako je uopće nastao taj snimak.

Dodaje i kako termin "kerovi" nije sigurno upotrebljen te da ne vidi razlog zbog čega bi to bilo na neki način inscenirano, rekla je profesorica Trumić.

Nadležni u BiH dugo su odlučivali o modelima nastave u školskoj 2020/2021 godini. Zbog pandemije se razmatrala i odgoda nastave. Na kraju je doneseno mnogo različitih odluka. Da li su sve dobre?

Vrlo će zanimljivo biti vidjeti i kakav će biti PISA test, o kojem se prošle godine mnogo pričalo, a na osnovu čijih rezultata se došlo do zaključka da su naši učenici bili „funkcionalno nepismeni“. Da li će se nastaviti trend povećavanja te nepismenosti ili će u budućnosti ovaj oblik nastave donijeti veći napredak, ostaje da sačekamo neko novo PISA tesitiranje naših školaraca.  

Obzirom na navedeni slučaj sa profesoricom Trumić , na okolnosti u kojima se odvija nastava, naše obrazovni sistem, zanima nas: Jeste li zadovoljni online nastavom?

Kliknite na odabrano polje ili komentarišite!

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!