[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/15\/francuska-pariz-koronavirus-twitter.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/15\/100x73\/francuska-pariz-koronavirus-twitter.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/15\/francuska-pariz-koronavirus-twitter.jpg","size":"63.64","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Nevakcinisani u Francuskoj od danas plaćaju testiranje na koronavirus

Testovi na COVID-19 u Francuskoj više nisu besplatni za nevakcinisane odrasle osobe, izuzeb ako ih je propisao ljekar.

Iako su testovi za vakcinisane odrasle osobe i djecu mlađu od 18 godina besplatni, odrasli koji nisu vakcinisani morat će platiti od 22 do 45 eura za testiranje, prenosi Associated Press.

Vlada je tu promjenu uvela kao dopunu propusnica za COVID-19 koje su u Francuskoj potrebne od ljeta. Da bi dobili propusnicu, ljudi moraju pokazati dokaz o vakcinaciji, negativni test na koronavirus ili nedavni oporavak od virusa.

Propusnice su potrebne za posjete turističkim mjestima, za bolničke posjete te za putovanja vozom unutar zemlje i letove. Uslov za propusnicu koji je objavljen u julu, pomogao je povećati stopu vakcinisanih u Francuskoj.

Preko 49 miliona ljudi, ili oko 74 posto stanovništva, vakcinisano je u potpunosti protiv koronavirusa u Francuskoj. Svi koji imaju 12 i više godina imaju pravo na vakcinu.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!