[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/04\/benjamin-netanyahu.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/04\/100x73\/benjamin-netanyahu.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/04\/benjamin-netanyahu.jpg","size":"63.33","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Netanyahu: Izrael neće dopustiti Iranu da proizvede nuklearno oružje

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u ponedjeljak je ponovio da „Izrael neće dopustiti Iranu da proizvede nuklearno oružje“, u reakciji na objavu Teherana da je započeo obogaćivanje urana do 20 posto.

- Iranska odluka da nastavi kršiti svoje obaveze, da povisi nivo obogaćivanja i unaprijedi kapacitete podzemnog postrojenja za obogaćivanje urana ne može se drugačije objasniti nego dodatnom realizacijom njegove namjere da razvije vojni nuklearni program – navodi Netanyahu u saopćenju za javnost koje je objavio njegov ured, prenosi dpa.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!