[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/24\/xff.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/24\/100x73\/xff.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/24\/xff.jpg","size":"115.51","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Nepobjedivi Bajern rekorder Lige šampiona

Generacija Bajerna koju sa klupe vodi Hansi Flik može da bude upamćena kao jedan od najboljih ekipa svih vremena.

Nakon osvajanja šest titula u jednoj sezoni, što je uradila samo Barselona 2009. godine, Flikov tim je od večeras, nakon pobjede nad Laciom 4:1, rekorder Lige šampiona po broju uzastopnih mečeva bez poraza na strani u elitnom takmičenju.Bajern nije izgubio na 17 utakmica zaredom u gostima.

Prethodni rekord imao je Mančester junajted od 2007. do 2010. godine.

Ovaj Bajern je jedinstven i po tome što je prošle sezone osvojio Ligu šampiona ostvarivši sve pobjede. 

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!