[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/14\/razvoj-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/14\/100x73\/razvoj-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/14\/razvoj-1.jpg","size":"82.09","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Nedim Rizvanović: Uprava Bosnalijeka na čelu sa Uzunovićem uživa potpuno povjerenje Nadzornog odbora

Komisija za vrijednosne papire je dana 14. 4. 2022. godine u registar emitenata upisala Nadzorni odbor Bosnalijeka u sastavu Nedim Rizvanović, predsjednik te Bernadin Alagić, Vedad Tuzović, Madžid Avdagić i Samir Telibečirović, članovi Nadzornog odbora.

Rješenjima nadležnih institucija riješena je svaka dilema oko legitimnosti upravljačkih tijela te gore spomenuti Nadzorni odbor nastavlja redovan rad sa Upravom društva u sastavu Nedim Uzunović, Adnan Hadžić i Mirela Spahić.

Izuzetno smo ponosni na ono što Bosnalijek danas predstavlja u Bosni i Hercegovini i u svijetu.

Svijetli smo primjer uspješne kompanije koja iz godine u godinu bilježi pozitivne trendove rasta i razvoja, povećanja prihoda, redovne podjele dividende, redovnih plata za naše uposlene, povećanje broja zaposlenika te izuzetnog doprinosa u dijelu društveno odgovornog poslovanja i podrške široj društvenoj zajednici, sa izuzetno kvalitetnim proizvodima u proizvodnom programu koji svrstavaju Bosnalijek u sami vrh farmaceutskih kompanija u ovom dijelu svijeta.

Bosnalijek je doživio procvat u svim segmentima rasta i unapređenja poslovanja u zadnjih nekoliko godina, upravo u vrijeme sadašnje Uprave.

Postojeći članovi Nadzornog odbora u potpunosti podržavaju rad Uprave kompanije i izuzetno smo ponosni na postavu koja je uspjela da sačuva i unaprijedi poslovanje u svim segmentima, bez obzira na velike izazove sa kojima su se susreli u prethodnom periodu”, zaključio je predsjednik Nadzornog odbora, Nedim Rizvanović.

 

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!