[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/07\/ljubljana-4.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/07\/100x73\/ljubljana-4.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/07\/ljubljana-4.jpg","size":"221.04","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Necijepljeni slovenski vojnici žale se na diskriminaciju

Slovensko ministarstvo obrane nije diskriminiralo vojnike koji ne mogu iću u međunarodne misije jer se nisu cijepili protiv covida-19, objavio je u ponedjeljak pravobranitelj.

Odluka ministarstva stupila je na snagu krajem srpnja i cilj joj je da se poveća udio cijepljenih u vojsci koji bi tako poslužili kao primjer ostalim građanima.

Na tu se odluku žalio vojnički sindikat, navodeći da se vojnici, koji se nisu cijepili iz osobnog uvjerenja, diskriminiraju u odnosu na cijepljene kolege.

No, u presudi pravobranitelja se navodi da necijepljenost iz osobnog uvjerenja nije razlog zbog koje se netko može diskriminirati, odnosno da osobno uverenja nije "osobna značajka" diskriminiranog kao što su spol, boja kože kože, nacionalnost, jezik, vjera, invalidnost, starost, spolna orijentacija i slično.

Necijepljeni vojnici se žale da ih se zbog toga ne upućuje u međunarodne misije za koje se dobiva veća plaća i da dobivaju manje zadataka zbog čega će sporije napredovati i dobiti slabije ocjene, prenosi Hina.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!