[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/11\/kolutici-od-luka.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/11\/100x73\/kolutici-od-luka.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/11\/kolutici-od-luka.jpg","size":"68.18","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Gastronomija

Napravite danas hrskave kolutiće od crvenog luka

Ako do sada niste probali, predlažemo za danas da pripremite hrskave kolutiće od crvenog luka.

Potrebni su Vam sljedeći sastojci- za četiri osobe:

  • 300 g crnog luka
  • 1 kesica praška za pecivo
  • so
  • 200 g brašna
  • 300 ml pive ili kisele vode

Priprema

U posudu sipajte 200 g brašna, malo posolite, dodajte prašak za pecivo i 0,3 l pive ili kisele vode, po Vašem izboru. Važno je da postepeno dodajte pivo/kiselu kako bi dobili masu malo gušću od one za palačinke.

Isjecite glavicu luka na šire kriške.

Odvojite slojeve kako biste dobili prstenove. Umočite ih u smesu, pa ih stavite da se prže u dobro zagrijanom ulju dvije do tri minute. Izvadite ih i stavite na ubrus da se iscjede, zatim posolite po želji.

Kao prilog ovoj grickalici možete dodati kečap, tartar sos, majonezu ili sos po Vašem izboru. A kolutići se izuteno dobro kombinuju i sa hamburgerom ili pljeskavicom- umjesto pomfrita.

Prijatno!

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!