[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/26\/predstavniciki-dom-bih.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/26\/100x73\/predstavniciki-dom-bih.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/26\/predstavniciki-dom-bih.jpg","size":"401.42","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Nakon tvrdnje da su greškom glasali protiv, Arnaut ponovo u proceduru stavio smanjenje otpremnina

Prijedlog da se otpremnine za odlazak u penziju parlamentarcima, ministrima i članovima Predsjedništva BiH ograniče na 10.000 KM nije usvojen na prošloj sjednici Predstavničkog doma PSBiH, je nije dobio podršku nijednog predstavnika iz Republike Srpske u Parlamentu BiH. 

Prijedlog da se maksimalna otpremnina smanji sa 35.000 na 10.000 KM je pao jer je 20 poslanika glasalo protiv, dok je 15 bilo “za”, uz 4 suzdržana. Predlagač Damir Arnaut, samostalni poslanik, ponovo je isti prijedlog uputio u proceduru, i on će se naći na dnevnom redu sjednice 4. februara.

Kako je naveo u obrazloženju pojedini zastupnici kazali su da s greškom glasali protiv, pa on sada ponovo predlaže isti zakon. Podsjećamo, SNSD je kazao da neće iz principa, dok je PDP tvrdio da je greška.

Prijedlog nije podržao nijedan od tri kluba iz Republike Srpske,a  protiv su bili: Nebojša Radmanović, Adil Osmanović, Nenad Nešić, Jakov Galić, Snežana Novaković Bursać, Obren Petrović, Dragan Bogdanić, Sanja Vulić, Ljubica Miljanović, Mira Pekić, Branislav Borenović, Dragan Mektić i Mirko Šarović.

Za ovaj prijedlog glasalo je nekoliko poslanika SDA, SDP, DF, SP, kao i SBB, dok na sjednici nisu bili prisutni Arnaut, Nenad Stevandić (US) i Mirsad Kukić (PDA).

 

(Patria)

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!