[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/20\/xy_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/20\/100x73\/xy_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/20\/xy_1.jpg","size":"59.99","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Najskuplji golman u istoriji odlazi na pozajmicu

Zbog čestih kikseva Arisabalage, vođstvo Čelsija je krajem septembra iz Rena dovelo senegalskog golmana Eduard Mendija (28), za kojeg su platili 24 miliona eura na ime obeštećenja. Nakon toga Kepa je pao u drugi plan i od 17. oktobra greje klupu „Plavaca”. Otkako je Mendi prvi golman, Čelsiju ide odlično.

Kepa želi da se nađe na spisku igrača španske reprezentacije za Euro slijedeće godine, ali, osim što mu loše ide u Čelsiju, jednako je loš njegov status i u reprezentaciji. Trenutno je treći golman „furije”, ispred njega su golman Mančester Junajteda David De Hea, koji je ove sezone ponovo u odličnoj formi, te golman Atletik Bilbaoa Unai Simon (23).

Španski selektor Luis Enrike je poručio Kepi da neće braniti za reprezentaciju, sve dok je rezerva u Čelsiju. Zbog toga Kepa Arisabalaga u zimskom prelaznom roku namjerava da ode negde na pozajmicu. Tamo, gde bi bio standardni prvotimac, a pritom je spreman i na značajno smanjenje plate, koja iznosi 8,4 miliona eura po sezoni.

Kepa Arisabalaga je u ljeto 2018. iz Atletik Bilbaoa prešao u Čelsi, koji je za njega platio 80 miliona eura obeštećenja, čime je postao najskuplji golman u istoriji fudbala.

izvor:Sport Klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!