[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/11\/xv_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/11\/100x73\/xv_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/11\/xv_1.jpg","size":"62.34","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Najmlađi trener u ligama petice preuzeo klupu Lensa

Engleski stručnjak Will Still imenovan je za novog šefa stručnog štaba francuskog prvoligaša Lensa.

Ovaj 31-godišnjak potpisao je ugovor koji će ga zadržati na stadionu Bollaert-Delelis do 2027. godine, zamijenivši Francka Haisea koji se nedavno pridružio Nici.

Still, koji je rođen u Belgiji, postao je svojevremeno najmlađi trener u ‘ligama petice’ kada ga je u oktobru 2022. imenovao Reims. Prethodno je radio kao pomoćnik bivšeg šefa struke, Oscara Garcije.

Odlazak Španca iz kluba doveo je do toga da je Still isprva postavljen na trenersko mjesto kao privremeno rješenje. Međutim, niz od pet utakmica bez poraza u to vrijeme doveo ga je do toga da ostane na čelu ekipe do kraja sezone.

Napustio je Reims sporazumno uoči dvije preostale utakmice u sezoni 2023/24.

“Oduševljeni smo dolaskom Willa Stilla”, rekao je sportski direktor Lensa Pierre Dreossi.

“Ostavio je trag u Reimsu i bio nam je glavni prioritet da preuzmemo tu dužnost. On je trener koji obećava, dobar je taktičar i opsjednut je pobjedama.”

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!