[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/17\/xsa.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/17\/100x73\/xsa.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/17\/xsa.jpg","size":"90.72","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Nadal još jednom o Đokoviću: Haotična situacija, prilično sam umoran od toga

Španski teniser, Rafael Nadal plasirao se jutros u drugo kolo Australijan opena, a na konferenciji poslije meča ponovo je govorio o Novaku Đokoviću i kazao da je umoran od cijele situacije.

Đoković je juče morao da napusti Australiju pošto je Federalni sud potvrdio odluku ministra za imigracije Aleksa Hoka da mu poništi vizu.

Nadala su novinari pitali da li Đoković treba da učestvuje na Australijan openu.

„Ne znam, ne znam. Inače, prilično sam umoran od toga, znate. Prošla je čitava nedjelja otkad je dobio prvu presudu i mogao je da dobije vizu i da trenira. Rekao sam da je sud rekao svoje. Ako je sud rekao da je njegova viza validna i da može da igra, pravda je rekla svoje, najpoštenije bi bilo da on zaigra ovdje. Međutim, sud je juče rekao nešto drugo. Nikada se neću protiviti onome što sud kaže. Druga stvar je to što ja mislim lično i kakav je moj privatni stav o svemu, zar ne? Idealna situacija u sportu je da su najbolji sportisti prisutni i da se takmiče na najvećim turnirinma. U to nema sumnje. Da je Novak Đoković ovdje, svima bi bilo bolje, tu dileme nema. Međutim, desila se druga stvar i ja ne mogu ništa da kažem jer je situacija sada jasna“, izjavio je Nadal.

Nadal je jutros u Melburnu savladao eliminisao Markosa Girona - 6:1, 6:4. 6:2.

„Uvijek sam imao veliko poštovanje prema svojim rivalima i dobar odnos sa njima. Moje mišljenje je da je život mnogo bolji ako imate dobre odnose sa drugima, naročito u svlačionici. To je i bio slučaj, uz neke blage izuzetke tokom godina. Srećniji ste kada imate dobar odnos sa svima. Sa Novakom takvih izuzetaka nije bilo – uvijek smo imali dobar odnos. Iskreno, želim mu sve najbolje. Mislim da je čitava ova situacija haotična. On nije jedini koji je neke stvari uradio pogrešno u ovom slučaju. U ovoj užasnoj situaciji koja traje dvije nedjelje postoji više odgovornih strana. Takođe, on je jedna od tih odgovornih strana. Na ličnom planu da, volio bih da je on ovdje. Da li je pošteno ili ne da on igra ovdje – to je neka druga odluka i ne bih želio više da o tome pričam“, rekao je 35-godišnji Španac. izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!