[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/14\/xt.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/14\/100x73\/xt.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/14\/xt.jpg","size":"36.16","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Nadal bi mogao da osvoji 21. titulu, zato je u Melburnu

Nadal je u karijeri osvojio 20 grend slem trofeja, ali samo jedan u Melbrunu, 2009. godine. Ipak, nekadšanji njemački teniser smatra da bi Španac u Melburnu mogao da nadmaši Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

„Sve dok Nadal igra tenis, biće jedan od favorita na svakom turniru koji igra“, istakao je Beker.

"Mislim da on samo želi da ponovo osvoji Rolan Garos. Ali mora da igra turnire prije toga. Ne osjeća pritisak, niko ne očekuje ništa od njega. A opet, mogao bi da osvoji 21. titulu. To je jedan od razloga zbog kojih je u Melburnu. Ne bi igrao da misli da nema šansu".

Nadal je sezonu počeo osvajanjem trofeja na pripremnom turniru u Melburnu. Bio je to njegov povratak zvaničnim takmičenjima poslije duge pauze napravljene zbog problema sa stopalom.

Na Australijan openu ga ne čeka nimalo lak zadatak. U prvom kolu će igrati protiv Girona, a onda ga čekaju Kokinakis, Hačanov, Hurkač, Zverev, Đoković i potencijalno u finalu Medvedev.

Prvi grend slem u sezoni počinje 17. januara. izvor.Sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!