[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/01\/xf_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/01\/100x73\/xf_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/01\/xf_1.jpg","size":"77.08","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Nadal: Abu Dabi će biti test, vidjeću šta ću poslije

‘Kralj šljake’ je zbog problema sa stopalom ranije završio sezonu, a na teren bi trebalo da se vrati sredinom decembra na ‘Mubadala šampionatu’.

U srjedu su španski mediji prenjeli da će Nadal izvesno propustiti ATP Kup, koji je na programu od 1. januara.

„Dok situacija ne bude sto odsto jasna, ne mogu da kažem ništa. I dalje ne znam. Rekao sam da mi je plan da igram u Abu Dabiju, to je i dalje tako. Poslije toga ćemo videti. Kada se vraćate takmičenjima, želite da pružite svoj maksimum. Ali ne znate kakva je situacija dok ne odigrate nekoliko mečeva i testirate sebe“, rekao je Rafa.

„Moram da pratim određeni obrazac. Situacija je sada bolja, inače ne bih planirao da idem u Abu Dabi. Šta će biti poslije toga, ne znam. To će biti test, kojem se radujem“.

‘Mubadala šampionat’ se igrati od 16. do 18. decembra. Nadal neće igrati prvog dana, već u polufinalu čeka boljeg iz duela Dominika Tima i Endija Marija.

Osvajač 20 grend slem titula bi trebalo da bude spreman za Australijan open, koji počinje 17. januara. izvor:Sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!