[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/07\/biblioteka1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/07\/100x73\/biblioteka1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/07\/biblioteka1.jpg","size":"428.69","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama 7. septembra

Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama bit će obilježen danas, u organizaciiji Univerziteta u Sarajevu.

Cilj Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama je podsjetiti građanke i građane na važnost učešća biblioteke u izgradnji društva znanja. Biblioteke - partneri iz Bosne i Hercegovine će učestvovati u promociji svojih usluga nudeći građanima različite edukativne sadržaje, promocije, večeri poezije, okrugle stolove, izložbe.

Univerzitet u Sarajevu ove godine ima 40 partnera iz BiH. Ove godine naša ciljna grupa su najmlađi, a jedan od specifičnih ciljeva jeste podizanje svijesti o važnosti biblioteka u najranijem obrazovanju. Javna ustanova Djeca Sarajeva je prepoznata kao ovogodišnji partner u organiziranju ovog nacionalnog dana.

Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama obilježit će se u 31 odjeljenju ove institucije kroz aktivnosti koje uključuju likovni i scenski izričaj, najavljeno je iz Službe za odnose s javnošću Univerziteta u Sarajevu.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!