[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/16\/kladanj.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/16\/100x73\/kladanj.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/16\/kladanj.jpg","size":"406.58","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Načelnik Opštine Kladanj Jusuf Čavkunović isključen iz SDA

 

Povjereništvo Opštinskog odbora SDA Kladanj je donijelo odluke o isključenju iz članstva SDA za aktuelnog načelnika Opštine Kladanj Jusufa Čavkunovića i smijenjenog predsjednika Kluba vijećnika u Opštinskom vijeću Kladanj Aliju Kadrića.

- Odluke organa Stranke su obavezne za članstvo Stranke. Obzirom da su Jusuf Čavkunović i Alija Kadrić djelovali suprotno stavovima organa SDA, učestvovali u radu Incijativnog odbora i Osnivačke skupštine druge političke stranke i time nanijeli štetu i narušili ugled SDA, a bili su dužni kao članovi SDA da djeluju skladu sa Programom, Statutom i drugim aktima Stranke.

Shodno tome tražimo od isključenih da podnesu neopozive ostavke na mjesto načelenika Opštine Kladanj i vijećnika u Opštinskom vijeću Kladanj, jer su te mandate od građana općine Kladanj dobili kao kandidati SDA - navodi se u saopćenju Press službe OO SDA Kladanj.

 

Podijelite ovaj članak!