[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/19\/vrelo-bosne05.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/19\/100x73\/vrelo-bosne05.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/19\/vrelo-bosne05.jpg","size":"422.38","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Na Vrelu Bosne biciklijada povodom 'Evropskog dana bez automobila'

U sklopu obilježavanja Evropskog dana bez automobila, Kantonalna javna ustanova za zaštićena prirodna područja sutra organizuje biciklijadu na Vrelu Bosne.

Zvaničan datum Evropskog dana bez automobila je 22. septembar, ali pošto pada u nedjelju, biciklijada je planirana  za petak, saopćili su organizatori.

Start biciklijade je na početku Velike aleje kod fijakerskog stajališta u 11.00 sati, a vozi se do izvorišta Vrela Bosne i nazad.

Biciklijada se organizuje u sklopu projekta obilježavanja značajnih ekoloških datuma u saradnji s osnovnim i srednjim školama koji KJU za zaštićena prirodna područja realizuje već devetu godinu zaredom.

Organizatori pozivaju bicikliste  da svojim prisustvom uveličaju taj događaj. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!