[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/09\/xf.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/09\/100x73\/xf.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/09\/xf.jpg","size":"86.94","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Na Silverston sa negativnim testom ili dokazom o vakcinaciji

Organizatori još uvek nisu sigurni kojem broju ljudi će biti dozvoljeno da uživo prate trku. Kako sada stvari stoje od 17. maja u Britaniji će moći da se popuni 25 posto kapaciteta, a već od 21. juna ako epidemiološka situacija bude povoljna očekuje se da će kapacitet biti povećan.

Čelnici prestižne trke zajedno sa predstavnicima Premijer lige, kriket i ragbi saveza uputili su pismo predstavnicima najvažnijih političkih partija. U njemu se traži postpeno vraćanje publike na sportske događaje.

Kao uslov za prisustvo navodi se ili dokaz o vakcinaciji ili negativan PCR test ne stariji od 24 časa.

Želja svih nas je da se život što pre vrati u normalu. Povratak publike je u našem najvećem interesu. Da bi svi bili bezbjedni potrebno je da svaki navijač ima dokaz ili o vakcinaciji ili da je negativan na PCR testu. Na taj način ćemo uz obaveznu distancu, onemogućiti virus da se širi. Radićemo sa Vladom, kako bi svi uživali u izuzetnom sportskom ljetu“, kaže se u zajedničkom saopštenju.

izvor:Sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!