[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/10\/policija-uhicenja-lisice.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/10\/100x73\/policija-uhicenja-lisice.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/10\/policija-uhicenja-lisice.jpg","size":"317.94","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Na području Federacije BiH registrovano 41 krivično djelo i 105 saobraćajnih nezgoda

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

41 krivično djelo i to:

- jedno razbojništvo;

- osam teških krađa ( 3 krađe PMV );

- sedam krađa;

- jedno nasilje u porodici;

- jedno oštećenje tuđe stvari;

- jedno izazivanje opće opasnosti;

- jedno ugrožavanje sigurnosti;

- 18 ostalih krivičnih djela;


33 narušavanja javnog reda i mira, u kojima je pet lica zadobilo lakše tjelesne potrebe.

105 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 26 lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok za jedno lice nije utvrđen stepen tjelesnih povreda.

21 lice je lišeno slobode, a 22 lica su zadržana.


Stanje u saobraćaju

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 46 saobraćajnih nezgoda, od toga 42 sa materijalnom štetom i 4 sa nastradalim osobama kojom prilikom je 5 osoba lakše povrijeđeno. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena 3 vozača, 3 osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedna osoba zbog upravljanja motornim vozilom u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, 4 motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, 3 neregistrovana motorna vozila i jedno motorno vozilo zbog tehničke neispravnosti.

Ugrožavanje sigurnosti

Dana 09.07.2018.godine u 18,40 sati u ulici Grbavička, općina Novo Sarajevo, policijski službenici III PU lišili su slobode K.Dž., rođen 1958.godine u Rudom, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 183. KZ F BiH (Ugrožavanje sigurnosti). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Razbojništvo

Dana 09.07.2018.godine u 21,40 sati, u službene prostorije VII PU pristupio je S.M. iz Ilijaša i prijavio da je istog dana oko 21,20 sati u ulici Nova cesta, općina Vogošća, od strane više NN lica nad njim izvršeno krivično djelo razbojništva. Tom prilikom, po izjavi prijavitelja, NN lica su uz upotrebu fuzičke snage od istog otuđila putničko motorno vozilo marke VW Golf”, a potom se pomenutim vozilom udaljila u pravcu naselja Srednje. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca, kao i vozila.

Podijelite ovaj članak!