[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/09\/policija-52.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/09\/100x73\/policija-52.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/09\/policija-52.jpg","size":"253.32","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

100 krivičnih djela i to:

- četiri razbojništva;

- pet nasilja u porodici;

- jedno ugrožavanje sigurnosti;

- pet oštećenja tuđe stvari;

- jedno izazivanje opće opasnosti;

- dva posjedovanja opojnih droga;

- 23 teške krađe;

- pet teških krađa motornih vozila;

- 18 krađa;

- 36 ostalih krivičnih djela;

97 narušavanja javnog reda i mira, u kojima je jedno lice zadobilo teške, a sedam lica lakše tjelesne povrede;

210 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice smrtno stradalo, 21 lice zadobilo teške, 54 lica lakše tjelesne povrede, dok za jedno lice nije utvrđen stepen tjelesnih povreda.

62 lica su lišena slobode, a 46 lica je zadržano.

Razbojništvo

Dana 08.07.2018.godine u 15,30 sati u ulici Paromlinska, općina Novo Sarajevo, od strane dva NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u kiosku “iNovine” d.o.o Sarajevo. Tom prilikom NN lica su uz prijetnju nožem, otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Razbojništvo

Dana 08.07.2018.godine u 00,20 sati u ulici Jukićeva, općina Centar Sarajevo, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad H.M. iz Sarajeva. Tom prilikom NN lice je uz upotrebu fitzičke snage, od iste otuđilo mobilni telefon i torbu sa novcem i ličnim stvarima, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Saobraćajna nezgoda

Dana 08.07.2018.godine u 17,35 sati, na kolovozu raskrsnice ulica Moševačka i Polomska, općina Ilijaš, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke “VW Golf 2”, reg oznaka T81-E-759, kojim je upravljao vozač H.I., rođen 1949.godine u Čajniču, nastanjen u Sarajevu i putničkog motornog vozila marke “Škoda Fabia”, reg. oznaka O25-A-976, kojim je upravljao vozač M.A., rođen 1987.godine u Sarajevu, nastanjen u Brezi. U ovoj saobraćajnoj nezgodi, teške tjelesne povrede je zadobio vozač M.A., a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je na Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju zadržan na daljem liječenju, dok je lakše tjelesne povrede zadobio vozač H.I.. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Podijelite ovaj članak!