Deseto izdanje Međunarodnog festivala hrane održat će se u Konjicu 2. i 3. listopada, a kao i prethodnih godina, uz brojne izlagače voća, povrća, mesa, sira, meda, te prerađevina od domaćih sirovina, na festivalu će sudjelovati i kuharski timovi srednjih turističko-ugostiteljskih škola iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Bosne i Hercegovine.
Kako su naveli organizatori, svoje sudjelovanje potvrdile su i brojne udruge žena iz cijele Bosne i Hercegovine, koje će tijekom festivala pripremati brojna slana i slatka jela.
Kuharski timovi natjecat će se u pripremi autohtone ribe pastrmke, koja je kao i svih prethodnih godina tema festivala, a ujedno i glavni sastojak u pripremi ribljih juha.
Posjetitelji će imati priliku kušati razna slana i slatka jela po promotivnim festivalskim cijenama.
U sklopu festivala bit će upriličena okrugli stol na temu koja objedinjuje proizvodnju hrane i turizam, a predavač će biti profesorica Jelena Spasojević, direktorica ugostiteljske škole u Vrnjačkoj banji.
Festival se održava u organizaciji Općine Konjic, Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic, partnera u projektu Razvojne agencije Prvi korak, Srednje ugostiteljsko turističke škole iz Konjica i Tofi d.o.o.
Komentara: 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.