[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/01\/radovi-elek-mrda-ljevnaic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/01\/100x73\/radovi-elek-mrda-ljevnaic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/01\/radovi-elek-mrda-ljevnaic.jpg","size":"382.44","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

Na Jahorini u toku realizacija sedam infrastrukturnih projekata

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek i član Ljubomir Mrda danas su sa direktorom Dejanom Ljevnaićem obišli radove na sedam značajnih infrastrukturnih projekata na toj olimpijskoj planini.

Najveći i najznačajniji projekat trenutno je izgradnja prve kabinske gondole radnog naziva Partizan, kojom će se kapacitet skijališta povećati za 2.700 skijaša po satu, jedina instalacija koja će raditi kada su jaki vjetrovi i kada ne rade šestosjedi.

- Pozicija gondole osigurava neprekidan rad skijališta i povezivanje skijaških staza Poljica i Skočina. Uz gondolu gradimo i 3.000 m novih staza koje će biti i osnježene i zaštićene vjetroustavima. Ovo je veliki projekat i zaista sam zadovoljan kako radovi napreduju, moram da pohvalim sve koji učestvuju u izgradnji - kazao je predsjednik Nadzornog odbora Elek.

U toku su i radovi na zamjeni starog ski lifta Poljice novom instalacijom 'sidro' koja će sa 300 povećati kapacitet prevoza skijaša na 1.200 po jednom satu, ali nabavka novih tabača za vozni park.

Za narednu zimsku sezonu u pripremi je i obnova svih kapija za prolaz skijaša i prodajnih mjesta, kao i uvođenje novih vidova prodaje Webshop i OPOS prodaja, što će smanjiti gužve i čekanja na polazima liftova i ski kasama, saopćeno je iz OC Jahorina. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!