[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/16\/bhaaas.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/16\/100x73\/bhaaas.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/16\/bhaaas.png","size":"608.98","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Na 12. Danima BHAAAS u BiH svjetska krema oftalmoloških nauka

Prvi Internacionalni oftalmološki simpozijum sa učešćem od oko sto oftalmologa iz BiH, regiona i svijeta bit će realizovan 25. i 26. juna, u sklopu naučne konferencije "12. Dani BHAAAS u BiH" od 24. do 27. juna u Mostaru. 

Uz 20 predavanja regionalnih oftalmologa bit će to jedinstvena prilika za čuti predavanja istaknutih stručnjaka iz BiH kao i internacionalnih gostiju, uvaženih profesora iz SAD, Velike Britanije i Turske. Poseban akcenat je stavljen na nove terapije i dostignuća u dijagnosticiranju i liječenju u oftalmologiji.

Na "12. Danima BHAAAS u BiH2 specijalni komitet će dodijeliti nagradu BHAAAS Ophthalmology Young Researcher Award najboljoj prezentaciji u kategoriji doktora do 35 godine. Zahvaljujući sponzorstvu Dietpharma, Bayera, Alcona, Mesa, InspireHL, OktalPharme, UrsaPharme, Unimed Pharme i časopisa Oculus omogućen je dolazak vrhunskih predavača, te podsticaj mladih oftalmologa i studenata da nastave svoj naučno-istraživački rad. 

Iz Bosanskohercegovačko-američke akademije umjetnosti i nauka (BHAAAS) podsjećaju da će to biti najveći naučni skup na regij.

Tako će jedna od najvećih i najznačajnijih organizacija akademske dijaspore Bosne i Hercegovine i ove godine ugostiti veliki broj istaknutih naučnika, doktora, akademskih radnika, istraživača i umjetnika.

Tom prilikom bit će održano 26 stručnih simpozija iz medicinskih, tehničkih, prirodnih i humanističkih nauka, brojni paneli, okrugli stolovi i radionice. Predavaće oko 300 eminentnih predavača pred stotinama učesnika iz više od 20 zemalja. Organizatori su se potrudili da se svi simpoziji prenose i online kako bi omogućili učešće svim zainteresiranim naučnicima koji neće biti u mogućnosti da dođu u Mostar.

Pokrovitelj "12 Dana BHAAAS u BiH" je Ministrastvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Organizacioni partneri: Univerzitet u Sarajevu, Gimnazija Mostar, Centar za kulturu Mostar, Advanced Technology and Systems, Republic, saopćeno je iz BHAAAS.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!