[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/17\/off-2019.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/17\/100x73\/off-2019.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/17\/off-2019.png","size":"775.33","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Na 11. Omladinskom film festivalu ostvarenja sa snažnim porukama za mlade

Jedanaesto izdanje Omladinskog Film Festivala Sarajevo koje će biti održano od 6. do 10. septembra, predstavit će filmove nastale u 2018. i 2019. godini, a koji su rađeni u produkciji najvećih svjetskih filmskih kuća kao što su Netfli, Universal pictures ali i njemačke produkcijske kuće Bantry Bay, saopćeno je iz direkcije Festivala.

Selekcija Velikih 5 donosi pet dugometražnih filmova koji su namijenjeni publici svih uzrasta i nose snažne poruke za i o mladima ali i za one starije.

Filmovi će biti prikazani u sklopu otvorenog kina OFF Open Air Cinema Midtown na sportskom igralištu Osnovne škole Safvet-beg Bašagić u Sarajevu.

Ovogodišnja selekcija Velikih 5 bit će otvorena filmom "Take Me Somewhere Nice“ bh. rediteljice Ene Sendijarević, a iduća četiri dana prikazat će se dva evropska i jedan američki film.

Njemački film "Red Bracelest: The Beginigs“ na OFF-u će imati svoju regionalnu premijeru, dok će ostali filmovi u ovoj selekciji imati bh. premijeru.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!