[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/09\/maquete-dinossauros.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/09\/100x73\/maquete-dinossauros.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/09\/maquete-dinossauros.jpg","size":"205.31","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Muskov partner: Mogli bismo napraviti Jurski park da to želimo

- Vjerovatno bismo mogli napraviti Jurski park da to želimo. Ne bi to bili genetski autentični dinosaurusi, ali možda bi 15 godina razmnožavanja i inženjeringa dovelo do super egzotičnih novih vrsta - napisao je na svojem profilu na Twitteru Max Hodak, suocnivač Neuralinka.

Hodak ničin nije argumentovao kako bi to kompanija koja se bavi neurotehnologijom mogla vratiti davno izumrle prahistorijske životinje, gmazove. Smatra i zagovara ideju koja bi povećala Bioraznolikost na Zemlji. 

- Bioraznolikost je svakako vrijedna; konzervacija je važna i ima smisla. No zašto stati na tome? Zašto ne bismo namjerno pokušali stvoriti novu raznolikost? - napisao je Hodak.

Ono što je do sada Neuralink uradio, jeste prototip moždanog implatanta, za kojeg se vjeruje da može liječiti čitav niz zdravstvenih problema, od kvadriplegije do sljepoće. 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!