[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/22\/spacex1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/22\/100x73\/spacex1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/22\/spacex1.jpg","size":"62.56","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Musk priznao koji je bio najveći izazov tokom nedavnog svemirskog leta

Muskov SpaceX niže uspjeh za uspjehom. Njegova svemirska kompanija ušla je u historiju kada su prošle godine astronauti s letjelicom Crew Dragon odletjeli na Međunarodnu svemirsku stanicu.

S obzirom na to da je let prošao bez problema i u potpunosti onako kako su to zamislili u SpaceX-u, to je bila još jedna odlična reklama za svemirski turizam.

Nova grana turizma samo za one jako dubokog džepa još je u povojima, ipak, u nekoliko mjeseci uspješno su obavljena tri leta različitih kompanija (podsjetimo, i Branson i Bezos su odletjeli u svemir) pa možemo očekivati kako će se u budućnosti sve više bogataša željnih avanture odlučiti na takva putovanja.

Trodnevno kruženje oko Zemlje u letjelici SpaceX-a, prema svim dostupnim informacijama, prošlo je bez problema, ali Elon Musk priznao je kako su astronauti ipak imali jedan izazov - odlazak na WC.

U objavi na Twitteru napisao je kako definitivno moraju nadograditi WC u Crew Dragonu. Iako nije išao detaljno u problematiku, nije teško zaključiti kako obavljanje nužde u svemiru zasigurno nije jednostavna stvar. Privatnosti u tako malom prostoru baš i nema i WC je odvojen samo zastorom, no vjerovali ili ne, prednost ovog WC-a je - pogled. Naime, nalazi se direktno ispod staklene kupole iz koje se pruža spektakularan pogled na našu planetu, prenosi Cnet.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!