[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/18\/elon-musk.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/18\/100x73\/elon-musk.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/18\/elon-musk.jpg","size":"60.31","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Musk nije direktor Tesle, promijenio je funkciju

Iz Tesle je stiglo saopćenje koje je zbuilo mnoge ljude, a riječ je o prijavi američkoj Komisiji za vrijednosne papire (SEC) u kojoj se navodi da je Elon Musk tehnokralj kompanije, a Zach Kirkhorn je njen gospodar novca.

Na kraju te prijave isto tako se navodi kako njih dvojica ostaju na pozicijama glavnog izvršnog direktora i glavnog finansijskog direktora. 

Musk je nedavno izgubio status najbogatije čovjeka na svijetu nakod pada cijena dionica Tesle u februaru. Tesla je u 2020. godini imala apsolutno nevjerovatan rast dionica od preko 600 posto, a stručnjaci to pripisuju Muskovoj viziji dominacije vozila sa nula emisijom stakleničkih plinova. 

U janurau i februaru ove godine, zabilježen je pad Teslinih dionica za 14 posto, a u padu je doprinijeo i požar u tvornici u Freemontu, kao i izvještaj od 450 slučajeva Covid-19 pozitivnih radnika u Tesli. 

Musk kao svoj primarni alat koristi Twitter za izazivanje novinara i vladinih regulatornih tijela, kao i oglasna ploča za sve - od primjerice nadogradnje softvera za autonomnu vožnu, pa preko promicanja kriptovaluta pa do skandaloznih objava u prošlosti koje su ga koštale sudskih tužbi ili kazni. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!