[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/05\/elon-musk.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/05\/100x73\/elon-musk.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/05\/elon-musk.jpg","size":"60.31","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Musk gradi novu tvornicu u Teksasu

SpaceX Elona Muska otvara novu tvornicu u Teksasu za svoju satelitsku širokopojasnu uslugu Starlink, objavila je kompanija, dok njen vlasnik, nastavlja ulagati u tu južnoameričku državu. 

Musk, koji vodi nekoliko futurističkih kompanija, uključujućo Tesla Inc, Neuralink i Boring Co, u martu je preselio u Teksas iz Kalifornije, kako bi se usredotočio na postrojenje proizvođača električnih automobila i njegov pothvat SpaceX.

Na Titteru, Elon Musk je objavio drugog marta "stvaranje grada Starbase u Teksasu" bez ikakvih daljnjih pojašnjenja. 

Starlink planira mrežu od nekoliko desetaka hiljada satelita u niskoj zemaljskoj orbiti koji bi pružali gobalno brzi internet.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!