[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/10\/emteem-maska-za-uspavanku-za-mladenku.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/10\/100x73\/emteem-maska-za-uspavanku-za-mladenku.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/10\/emteem-maska-za-uspavanku-za-mladenku.jpg","size":"368.31","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Mostarski teatar mladih donio sedam nagrada s Festivala akademskih pozorišta

 Mostarski teatar mladih dobio je sedam nagrada na Festivalu akademskih pozorišta Srbije za predstavu "Fatima, nevjesta od boli".

Sarah Sarić dobila je prvu nagradu za najbolju žensku ulogu u toj predstavi, Seadu Đuliću pripala je druga nagrada za režiju, dok je treće nagrada dodijeljena Mostarskom teatru mladih za najbolju predstavu u cjelini.

Predstavi je pripala nagrada za muziku, nagrada za scenski pokret, nagrada Velja Macut za nesebičan doprinos amaterskom kazališnom stvaralaštvu i priznanje za fascinantan pantomimski tandem: Ali Kamer Aksoy i Damir Čobo, priopćeno je iz Mostarskog teatra mladih.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!